SAMSUNG 042024 Advertisement SAMSUNG 042024 Advertisement SAMSUNG 042024 Advertisement

Vyberte si dovolenku svojich snov cez web

Tlačové správy
0

Priemerne 13 dní na dovolenke, za jeden rok aj viac kratších ciest, najobľúbenejšie destinácie počas zimného obdobia sú slnkom zaliate krajiny ako Thajsko, Maledivy, Srí Lanka, Spojené Arabské Emiráty či Zanzibar. Takto vraj vyzerá dovolenkový profil typického Slováka, pričom sa vychádza z údajov spoločnosti Asiana, ktorá spolupracuje s globálnym rezervačným systémom (GDS) – Amadeus.

Určite sa pozastavíte nad koreláciou typického Slováka a prezentovanými destináciami. Exotická dovolenka však nemusí byť drahá. Zástupcovia spoločnosti na tlačovej konferencii prezentovali ako s výhodou využívať webove portály Superletuška.sk a Mapaleteniek.sk.

Tlačová konferencia sa zástupcami spoločnosti Asiana a známou cestovateľkou Martou Rajkovou z blogu Travelistan.sk

Priemerná dĺžka dovolenky Slováka je momentálne 8 dní, podľa štatistík Asiana si však Slováci doprajú viac kratších ciest za rok. V cudzine tak trávime priemerne aj 13 dní za rok, čo je o celé 4 dni viac než v roku 2014 a o 2 dni viac než vlani.

Dovolenky Slovákov v číslach

  • priemerná dĺžka dovolenky - 8 dní
  • za rok absolvujú viac kratších ciest
  • v cudzine sú v priemere 13 dní do roka
  • v roku 2014 boli v zahraničí len 9 dní 
  • v roku 2015 to bolo 11 dní

Najnovšie štatistiky spoločnosti Asiana prinášajú dobré správy aj pre naše peňaženky. Ceny leteniek sú kvôli zvýšenej konkurencii v priemere o 10 percent nižšie než vlani. Vyhľadávanie na portáli Superletuška.sk v kombinácii s novinkou Mapaleteniek.sk trvá maximálne niekoľko sekúnd. systém spracováva v každom okamihu 4 milióny rôznych kombinácií termínov, cien a destinácií.  GDS Amadeus obsahuje ponuky 639 leteckých spoločností, vrátane nízkonákladových, viac ako 87 tisíc hotelov, 30 autopožičovní a stoviek ďalších partnerov. Je to novátorský spôsob vyhľadávania na rozdiel od štandardného, kedy sa už vopred presne vie kedy a kam sa letí, ale cenu je treba dohľadať.

Najskôr sa rozhodnete pre kontinent...

...potom upresníte destináciu

Zobrazit Galériu

Ľuboslav Lacko

Všetky autorove články
superletuska

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať