ITPro

Právne okienko: Ochrana osobných údajov

Problematiku ochrany osobných údajov upravuje zákon s totožným názvom, a to zákon číslo 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov. Ten obsahuje aj legálnu definíciu pojmu osobné údaje. Podľa ustanovenia § 4 ods. 1 zákona o ochrane osobných údajov sú o ...

11.5.2017
Predplatne 2018

Papierový alebo digitálny?

Ak máme začať využívať on-line služby vo všetkých členských štátoch Európskej únie, musíme si byť istí, že naša elektronická identita bude ochránená a nikto ju nemôže zneužiť. Spoločný digitálny trh EÚ je realitou už vyše pol roka, no len málokto dne ...

11.5.2017

Geografický informačný systém a spracovanie veľkého objemu priestorových dát

Priestorové informácie tvoria dnes pevnú súčasť kľúčových rozhodovacích procesov, či už ide o podnikový GIS na úrovni jedného mesta, alebo na celoslovenskej úrovni. Moderný geografický systém obsahuje priestorové údaje ­zobrazené vo viacerých vrstvác ...

11.5.2017

Girl's Day 2017

Na triediacej linke stojí škatuľa s bielymi guľôčkami. Ruka najskôr neobratne uchopí jednu z nich, pri nasledujúcom pokuse sa už pohybuje s omnoho väčším sebavedomím. Pár krokov, náraz a chichot. „Dá sa tu aj ležať?“ „Ale samozrejme, len lepšie by sa ...

11.5.2017

Articulate 360: Kruh sa uzavrel

Vytváranie on-line kurzov ešte nikdy nebolo jednoduchšie. Vďaka nástrojom z rodiny Articulate 360 možno škálovať potreby od doslova interaktívneho PowerPointu až po plnohodnotný elektronický obsah vytvorený na mieru. Vývojári aplikácií Articulate 360 ...

11.5.2017

VeracompDay´17

Bezpečnosť IT, mobilita a komunikácia, dátové centrá, sieťové riešenia či open source softvér, to boli nosné témy podujatia VeracompDay 2017. Usporiadateľská spoločnosť Veracomp Slovakia je distribútorom IT produktov s prívlastkom VAD, teda distribút ...

11.5.2017

Falošný občiansky? Stroj ho odhalí hneď

Vojdete do budovy a na vrátnici odovzdáte občiansky preukaz. Vrátnička sa potľapká po vreckách, vytiahne okuliare na čítanie, rozvážne si ich nasadí a otvorí svoj zošit. Otvorí pero a pustí sa do odpisovania – prstom si ukazuje jednotlivé údaje a pom ...

29.4.2017

Linux súkromne i pracovne v2.0 (18. časť): Linux a robotika

Koncom minulého roka nás juhokórejský vývojári z Hankook Mirae Technology ohúrili zostrojením robota (mechanického obleku) nazvaného Method, ktorý je ovládaný osobou sediacou v jeho tele. Robot sa výrazne podobá robotovi, ktorého sme mohli vidieť vo ...

9.4.2017

Knižné novinky

Tigrí tím – Poklad na Bobrej rieke Pridaj sa k Tigriemu tímu! Na brehu Bobrej rieky zachytí Tigrí tím núdzové volanie: Kevin, ktorý sa vydal hľadať poklad, náhle zmizol. Bea, Luk a Patrik sledujú jeho stopu a musia pritom zvádzať boj nielen s nástra ...

9.4.2017

Industry 4.0: Revolúcia postavená na dátach

Určite ste už počuli o inteligentných továrňach a Industry 4.0. Ide o najnovší trend v oblasti automatizácie a výmeny dát v rámci výrobných technológií. Štvrtá vývojová etapa technickej revolúcie v priemysle prináša do výrobného procesu takmer úplnú ...

9.4.2017

Konica Minolta plánuje strojnásobiť obrat v IT službách, predstavila novinky Workplace Hub a Workplace Edge

Na najväčšom svetovom veľtrhu informačných technológií CeBIT v nemeckom Hannoveri Konica Minolta potvrdila svoju prebiehajúcu transformáciu z dodávateľa tlačových riešení na poskytovateľa komplexných IT služieb. Súčasne predstavila novinky Workplace ...

9.4.2017

Ako správne zamestnávať programátorov

Keďže prvopočiatky autorského práva upravujúceho práva k softvéru siahajú ešte do 19. storočia, asi len málokoho prekvapí, že toto právne odvetvie nie je najhodnejší prostriedok na reguláciu právnych vzťahov k softvéru. V praxi sa stáva, že IT firma ...

9.4.2017

Blog: Právne aspekty crowdfundingu

Crowdfunding predstavuje čoraz obľúbenejší spôsob financovania menších startupov, ktoré by len ťažko dosiahli na financovanie zo strany banky. Čoraz častejšie sú však touto formou financované aj rozsiahlejšie podnikateľské projekty, ktoré nezodpoveda ...

7.4.2017

Digitalizácia klasického biznisu a umelá inteligencia, IoT, ekonomika 4.0

Výsledkom digitálnej transformácie môže byť lepšia káva Myslíte si, že digitálna transformácia sa týka len technologicky špičkových odvetví priemyslu? Omyl.  Uplatnenie nájde aj v úplne bežných formách biznisu. Príkladom je medzinárodný výrobca auto ...

8.3.2017

Linux súkromne i pracovne v2.0 (17. časť)

Virtuálne siete VirtualBoxu prakticky V tejto časti seriálu plynule nadviažeme na predošlý článok a ukážeme dva praktické príklady sieťového pripojenia virtuálnych strojov (Virtual Machines – VM) v prostredí Oracle VM VirtualBox. V prvom prípade sa ...

8.3.2017

Ako sa vyvíja štýl programovania

Imperatívne programovanie je prapôvodcom všetkých moderných, viac či menej efektívnych štýlov vývoja softvéru. Jednotlivé bloky kódu sa tvoria ako postupnosti príkazov, definujúce algoritmus riešenia úlohy, ktorú má softvérový kód vykonávať. Základný ...

8.3.2017

Rozhovor: Dalibor Kačmár/Microsoft

PCR: Ako Microsoft reaguje na nové trendy, hlavne na všadeprítomný cloud či internet vecí? DK: Azure sa stáva „Microsoftom v cloude“ a prakticky všetky naše produkty a služby majú nejakú nadväznosť na Azure. Microsoft je najväčšia softvérová firma a ...

8.3.2017


FortiSIEM

Zlúčenie korelácie udalostí a manažmentu rizika pre moderné siete Dnes už aj na Slovensku začínajú spoločnosti vnímať potrebu zvýšenia bezpečnosti v ich podnikovej IT infraštruktúre. Takisto aj výrobcovia sa prispôsobujú trendom ochrany naprieč celé ...

8.3.2017

IT v zdravotníctve: Účinnejšia liečba, ale aj úspory

IT v zdravotníctve neznamená len zlepšovanie liečby, ale aj šetrenie peňazí. Využitie IT v zdravotníctve je veľmi perspektívna oblasť. Tento nový trend prispieva v prvom rade k efektívnejšej liečbe pacientov, no dokáže ušetriť aj nemalé finančné pros ...

8.3.2017

Seriál: ARDUINO - programovanie mikrokontrolérov Atmel/Zobrazenie dvoch teplôt v grafickej podobe

Zobrazenie dvoch teplôt v grafickej podobe V predchádzajúcej časti sme si vysvetlili, ako možno na webovej stránke zobrazovať analógovú hodnotu v grafickej podobe, napríklad v tvare kruhového merača. Využili sme na to znalosti s predchádzajúcich lek ...

6.3.2017

Vyhľadávanie

ITAPA_2018

Najnovšie videá

ATOS_05_262
SWAN_05


PC forum button