Tipy, triky a návody: Ako zobrazovať vo Windows 10 potvrdenie zmazania súboru

0
V starších operačných systémoch od Microsoftu, napríklad vo Windows 7 či Windows XP, bolo dlhodobo bežnou praxou, že pri zmazaní súboru sa zobrazilo potvrdzovacie okno, ktoré sa opýtalo, či naozaj chcete daný súbor alebo súbory premiestniť do koša. Potvrdenie presunu súboru do koša Toto správanie v novších systémoch zmizlo. Ak vo Windows 10 súbor označíte a stlačíte kláves Delete (prípadne kliknete na zmazanie v kontextovom menu pravého tlačidla myši), presunie sa do koša okamžite. To je síce v základe praktické, pretože vás systém zbytočne neobťažuje potvrdením niečoho, čo chcete urobiť, ale v niektorých prípadoch to môže spôsobiť problémy. Ak totiž tlačidlo Delete stlačíte na klávesnici nechtiac, nemusíte si vôbec uvedomiť, že nejaké súbory zmizli. Ak potom kôš ani neotvoríte a rovno vyprázdnite alebo napríklad otvoríte, ale v záplave iných súborov, ktoré ste odstránili vedome, si tie, ktoré boli zmazané omylom, nevšimnete, katastrofa je na svete. Pokiaľ máte záujem, potvrdenie presunu súboru do koša možno vo Windows 10 vrátiť. Stačí kliknúť pravým tlačidlom myši na ikonu koša na Pracovnej ploche a vybrať možnosť Vlastnosti. V otvorenom okne následne zaškrtnite možnosť Zobrazovať dialógové okno potvrdenia odstránenia. Zobrazit Galériu

František Urban

Všetky autorove články

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať