SPZ820BSS pec na pizzu SAGE „PIZZAIOLO“ / Pizza ako od Taliana

0

Viete, prečo pizza z tradičnej pizzerie chutí lepšie ako tá domáca? Pretože je upečená na ohni v peci pri vysokej teplote, ktorú bežná domáca rúra nedosiahne. Pizzaiolo je prvá domáca pec na pizzu, ktorá dosiahne 400 °C a vďaka tomu dokáže upiecť autentickú taliansku pizzu už za 2 minúty presne tak ako tradičné pece na drevo. Kombináciou sálavého vzduchu a ohrevu zhora a zdola tak napodobňuje prostredie v originálnej peci na pizzu.

Systém ELEMENT IQ riadi výkon výhrevných telies nezávisle od seba a upravuje ich výkon presne tak, aby bolo dosiahnuté optimálne pečenie. Inovatívny dizajn vnútorného priestoru využíva tepelné senzory, reguláciu teploty PID a optimalizovanú technológiu odrazu tepla. Tvar výhrevných telies a ich výkon je nastavený na prípravu pravej talianskej pizze. Automatické prednastavené programy umožňujú pečenie aj ďalších typov pizze, ako je pizza New York, vysoká pizza pečená v panvici, pizza s vysokou kôrou alebo mrazená pizza. Výsledkom je ideálne vyvážené prepečenie stredu a okrajov presne tak, ako to máte radi vo vašej obľúbenej pizzerii. Upečiete v nej však aj posúchy či focacciu.  Preto je táto pec šikovným riešením aj pre majiteľov bistier, bufetov, vinární a ďalších prevádzok s občerstvením, kde umožní rozšíriť sortiment o pizzu chutiacu ako z tehlovej pece.

Nezávisle ovládané pohyblivé dno rúry bolo navrhnuté tak, aby pizza „sedela“ priamo nad výhrevnými telesami. Prírodný kameň cordierit sa rýchlo a rovnomerne zahrieva a drží správnu teplotu potrebnú na upečenie korpusu na požadovanú úroveň.

Kombinácia tepelne odolného dvojitého predného skla a účinne vrstvenej tepelnej izolácie obklopujúcej tepelnú komoru zabezpečuje, že extrémne teploty zostávajú vnútri pece, a vonkajšie plochy prístroja udržujú čo najviac studené.

Režim Crust Only je vhodný na upečenie okrajov do chrumkava (typická úprava legendárnej neapolskej pizze). Druhý spôsob Even Heat je vhodný na tie pizze, kde sú ingrediencie, syry a takisto cesto rovnomerne prepečené.

Pec na pizzu napriek tomu, že je dodávaná v pomerne veľkej škatuli, nezoberie na stole veľa miesta. A vzhľadom na kryt z brúsenej ocele dizajnovo zapadne aj do luxusnejších kuchýň. Do pece sa zmestí pizza do priemeru 30 cm, jej vkladanie je vďaka výsuvnému dnu a tenkej lopatke na pizzu celkom jednoduché a bezpečné. Vďaka výbornej vrstvenej tepelnej izolácii vnútra sa nemusíte obávať popálenia pri náhodnom dotyku pece. Po skončení pečenia trvá asi polhodinu, kým sa pec vychladí.   Vyskúšali sme si upiecť tradičnú pizzu neapolského typu ako v peci na drevo, ktorej príprava trvala asi 3 minúty. Príprava mrazenej pizze vzhľadom na potrebu jej rozmrazenia si vyžaduje trochu viac času.  

Prednastavené programy:

FROZEN PIZZA – na mrazenú pizzu
• PAN – na pizzu s vysokým cestom, pečenú v panvici
 NEW YORK – na pečenie americkej pizze s vysokým cestom
•  THIN & CRISPY – na tenkú a chrumkavú pizzu
• WOOD FIRED – štýl pečenia ako v peci na drevo na pizzu neapolského typu

Príslušenstvo:

• Panvica na pizzu s odnímateľnou rukoväťou
• Lopatka na pizzu
• Prídavný informačný panel manuálneho režimu s magnetom

PLUSY, MÍNUSY:

+ Veľmi rýchla príprava kvalitnej pizze ako z reštaurácie, elegantný dizajn, kompaktný produkt
- Cena nedostupná pre bežnú domácnosť

PARAMETRE:

• Maximálny výkon 400 °C; príkon: 2100 W; použité materiály: brúsená oceľ; rozmery (š×h×v): 46 × 47 × 27 cm

• Cena: 929 EUR

Hodnotenie: 9/10

 

Zobrazit Galériu

Martin Drobný

Všetky autorove články

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať