Ako zabrániť v prihlasovaní do prehliadača Chrome pri prihlasovaní do služby Googlu?

0
Internetový prehliadač Google Chrome prešiel v rámci svojej novej septembrovej aktualizácie na verziu 69 mnohými zmenami. Tie pritom neboli len vizuálne, ale aj funkčné. Jedna z vlastností, ktorá vyvolala rozruch, je automatické prihlasovanie do prehliadača, i keď o to používateľ nestojí. Ak sa v novej verzii Chrome prihlásite na webe do akejkoľvek služby Googlu, napríklad do Gmailu alebo YouTube, Chrome vás po novom s týmto účtom prihlási aj do prehliadača. Urobí to bez akýchkoľvek otázok a zároveň aj bez toho, aby na to používateľa nejako špeciálne upozornil. To je problém napríklad v prípade, že používate viacero účtov Google alebo sa dočasne prihlasujete k svojmu účtu na počítači niekoho iného. Pri vyvolaní rozruchu však vývojári prehliadača potvrdili aspoň to, že takéto automatické prihlásenie nespustí synchronizáciu s týmto účtom. Pádny dôvod na takéto správanie však poskytnutý nebol. Pokiaľ patríte medzi ľudí, ktorým nové správanie prehliadača nevyhovuje, možno tomuto procesu zabrániť. Stačí do adresného riadka zadať reťazec chrome://flags/#account-consistency a stlačiť Enter. Alternatívne môžete zadať aj chrome://flags a výraz account-consistency následne zadať do vyhľadávacieho políčka. Tak či onak, v zobrazenom okne s nastavením uvidíte žlto zvýraznenú pasáž Identity consistency between browser and cookie jar. Kliknite na jej roletku a zmeňte jej hodnotu zo základného nastavenia (Default) na Disabled. Chrome vás upozorní, že zmeny sa prejavia až po novom spustení prehliadača, čo môžete vykonať okamžite kliknutím na Relaunch now.

František Urban

Všetky autorove články
pocitac Google Chrome bezpečnosť

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať