SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement SAMSUNG_022024C Advertisement

Skylink ako prvý spúšťa satelitnú televíziu s časovým posunom

Tlačové správy
0

Skylink prichádza s unikátnou novinkou, ktorú zavádza ako jediná satelitná platforma na našom trhu a prvý v regióne strednej a východnej Európy. Kanály Prima +1 HD a JOJ +1 HD budú prinášať obsah programov Prima HD a JOJ HD s časovým posunom jednej hodiny. „Naši predplatitelia tak neprídu o svoje obľúbené programy, ktoré by im inak unikli,“ hovorí Jaromír Glisník, člen predstavenstva skupiny M7 Group, ktorá prevádzkuje satelitnú platformu Skylink. „Nová funkcia poteší takmer tretinu obyvateľov Českej republiky a Slovenska, ktorí prijímajú satelitnú televíziu prostredníctvom služby Skylink,“ dodáva. Oba programy budú súčasťou základného balíčka Digital a diváci ich môžu naladiť s nižšie uvedenými parametrami.

Zákazníci Skylinku so základným balíčkom Digital ocenia aj ďalšiu novinku, predvoľbu s názvom Skylink Ochutnávka. Vždy po dobu jedného mesiaca budú môcť zadarmo sledovať jeden z vybraných programov z platenej ponuky Skylinku. Prvým programom, dostupným na tejto pozícii, je filmový kanál AMC. Parametre pre naladenie tejto predvoľby sú uvedené v tabuľke nižšie.

Zároveň dôjde k ďalšiemu významnému obohateniu programovej ponuky Skylinku. Po nedávnom rozšírení počtu programov vysielaných už len vo vysokom rozlíšení HD (pozri Novinka zo dňa 14. 11. 2016) bude vo formáte HD k dispozícii aj filmový kanál JOJ Cinema a športový kanál Sport 1. Vysielanie pôvodných SD verzií bude v dohľadnej dobe ukončené, preto všetkým zákazníkom odporúčame, aby si  tieto kvalitnejšie HD verzie naladili čo najskôr. Zaradenie kanálov do programových balíčkov zostáva nezmenené – JOJ Cinema HD bude aj naďalej súčasťou balíčka Smart (a vyšších) a Sport 1 súčasťou balíčka Multi (a vyšších). Z nedávnych HD noviniek v ponuke Skylinku je potrebné pripomenúť taktiež program esportsTV, ktorý si so svojim špecifickým zameraním na tzv. elektronický šport okamžite získal veľké množstvo predovšetkým mladých divákov, a ďalej tiež prechod voľne vysielanej stanice TV 8 do HD. Skylink tak zostáva lídrom v zavádzaní programov vo vysokom rozlíšení. Po dnešnom spustení štyroch nových HD programov je možné na Skylinku naladiť už 56 programov v HD kvalite, čo predstavuje takmer polovicu programovej ponuky. Parametre pre naladenie všetkých vyššie uvedených programov sú uvedené v tabuľke nižšie.

S novými parametrami začali vysielať aj dva erotické programy Hustler a Brazzers, ktoré si diváci môžu naladiť už dnes s novými parametrami – viď tabuľka.

Programy

Satelit Astra

Frekvencie (MHz)

Polarizácia

FEC

Symb. r. (KS/s)

Norma

Pilot

JOJ Cinema HD, Sport 1 HD, Prima +1 HD, JOJ +1 HD

23,5°E

12 070

H

3/4

27 500

DVB-S/QPSK

 

Skylink Ochutnávka

23,5°E

12 344

H

2/3

29 900

DVB-S2/8PSK

OFF

esportsTV

23,5°E

11 973

V

2/3

29 900

DVB-S2/8PSK

OFF

Tv8 HD

23,5°E

12 363

V

3/4

29 500

DVB-S2/8PSK

ON

Hustler, Brazzers

19,2°E

12 515

H

5/6

22 000

DVB-S/QPSK

 

Zákazníkov Skylinku upozorňujeme, že pre príjem programov vysielaných vo vysokom rozlíšení HD je potrebný HD satelitný prijímač (najlepšie s certifikátom Skylink READY). Z našich posledných analýz však vyplýva, že už takmer 97% užívateľov Skylinku HD prijímač vlastní.

Viac fotografií nájdete v galérií.

Zobrazit Galériu
Skylink

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať