SAMSUNG 042024 Advertisement SAMSUNG 042024 Advertisement SAMSUNG 042024 Advertisement

Cisco Meeting Server umožňuje prepojenie so Skype for Business a ďalšími platformami

Tlačové správy
0

Cisco uvádza nový produkt Cisco Meeting Server, ktorý umožňuje pripojenie k virtuálnej schôdzke z nástrojov pre spoluprácu od rôznych výrobcov. K videokonferencii Cisco sa tak konečne môžu pripojiť aj používatelia Skype for Business a ďalších platforiem. Cisco verí, že toto je cesta, ktorou sa má a bude uberať firemná komunikácia v budúcnosti.

Spoločnosť Cisco predstavila vôbec prvý produkt na trhu, ktorý dokáže prepojiť firemné nástroje pre videokonferencie všetkých veľkých výrobcov. Cisco Meeting Server umožňuje vytvoriť jednu virtuálnu miestnosť, kam sa môžu pripojiť používatelia nástrojov Cisco, Skype for Business, Polycom, Avaya a ďalších. Vygenerovaný odkaz umožňuje prístup na virtuálnu schôdzku aj cez iPhone. Cisco Meeting Server je prvým dôležitým produktom tímu, ktorý vznikol po tohtoročnej akvizícii spoločnosti Acano firmou Cisco.

Spoločnosť Cisco predstavuje Cisco Meeting Server – virtuálnu miestnosť, kde sú vítaní nielen používatelia komunikačných nástrojov ako je Cisco WebEx alebo Jabber, ale aj tí, ktorí sa na svoje schôdzky zvyknú pripájať napríklad pomocou Skype for Business. Cisco Meeting Server je schopný v jednom okamihu podporovať až 96 video konferenčných hovorov vo vysokom rozlíšení.

Za novým produktom stojí tím, ktorý vznikol spojením skúsených odborníkov spoločnosti Cisco s novými expertmi, ktorí prišli po januárovej akvizícii spoločnosti Acano. Predstavená novinka nemá slúžiť len na prepojenie nástrojov pre spoluprácu spoločnosti Cisco so Skype for Business, ale vo virtuálnej miestnosti sa na stretnutí môžu zúčastniť aj používatelia nástrojov od spoločností Polycom, Avaya a ďalších. Pripojiť sa možno cez mobilného klienta i WebRTC, čiže prostredníctvom obyčajného webového prehliadača.

Veľkou prekážkou komunikácie, či už v rámci firmy alebo medzi partnermi, bola nekompatibilita jednotlivých nástrojov. Niektorí mali Cisco WebEx, iní chceli skypovať, časť sa odmietala vzdať svojho iPhonu a zvyšok používal iné riešenia. Rozhodli sme sa, že tieto prekážky odstránime. Teraz sa môže pripojiť každý jednoduchým klikom na vygenerovanú linku. Na spoločné stretnutie pritom môže použiť svoje obľúbené prostredie alebo platformu. Nezáleží na tom, či ide o softvérového klienta, hardvérové zariadenie v podobe teleprezenčného systému alebo dokonca obyčajný webový prehliadač,“ povedal Peter Sakala, odborník pre Cisco riešenia pre podnikovú spoluprácu.

Cisco Meeting Server možno použiť aj ako audiokonferenčný most. „Je to vhodné riešenie najmä pre spoločnosti, ktoré stále uprednostňujú jednoduché audio konferencie, no v budúcnosti by chceli mať možnosť rozšírenia na web konferencing alebo plnohodnotné video konferencie. Ide teda o jediný produkt, ktorý okrem interoperability so všetkými populárnymi nástrojmi dáva firme možnosť v budúcnosti zmeniť modalitu nasadenia – dnes audio konferencie, zajtra plnohodnotné teleprezenčné konferencie,“ dodáva P. Sakala.

Okrem už spomínanej výhody jednoduchého pripojenia zo všetkých platforiem možno vyzdvihnúť aj ďalšie klady riešenia:

  • Rovnaký vzhľad virtuálnej miestnosti – nezáleží na tom, či sa používateľ predtým pripojil z telefónu a potom cez teleprezenciu, vzhľad miestnosti zostáva nezmenený a známy.
  • Efektívnejšie využitie šírky pásma – v minulosti bola prevádzka videokonferencií pomerne nákladná. Cisco Meeting Server znižuje náklady optimalizáciou šírky pásma medzi komunikujúcimi stranami.
  • Nižšie náklady – Cisco Meeting Server je postavený tak, aby spolu s architektúrou Cisco UCS umožnil flexibilnejšie pridávanie serverov a znížil tak počiatočné náklady.
  • Na veľkosti nezáleží – produkt je určený pre malé spoločnosti s niekoľkými používateľmi, aj pre globálne firmy s desiatkami tisíc používateľmi.
  • Jednoduchý model licencií – spoločnosti si môžu kúpiť služby, ktoré potrebujú už teraz a pridávať ďalšie v momente, keď sa rozšíria
  • Bezpečnosť, ktorá sa od Cisco očakáva – Cisco Meeting Server spĺňa tie najprísnejšie bezpečnostné štandardy.

Viac informácií nájdete na: https://newsroom.cisco.com

Redakcia

Všetky autorove články
Cisco Cisco Meeting Server

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať