Image
10.2.2016 0 Comments

Do 5 rokov si možno pochutnáme na biotechnologickom mäse vypestovanom v laboratóriu

Startup s názvom Memphis Meats zo San Francisca sa chystá vyrábať širokú škálu mäsových výrobkov pripravovaných v laboratóriách určených na to. Takéto biotechnologické mäso vytvára na rozdiel od tradičnej živočíšnej produkcie až o 90 % menej emisných skleníkových plynov a zároveň je jeho výroba omnoho menej energeticky nákladná. Na jednu kalóriu laboratórneho mäsa totiž stačí dodať len tri kalórie energie.

Biotechnologické mäso navyše neobsahuje žiadne antibiotiká, kontaminácie z výkalov či patogény, ktoré sú často súčasťou bežných mäsových výrobkov. Vyzerá to tak, že párky, hot dogy či hamburgery pripravené z biotechnologického mäsa by sme mohli nájsť na trhu už do piatich rokov. Startup na odštartovanie svojho projektu už potrebné financie vyzbieral.

Zdroj: dailymail.co.uk


Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ emailom

Mohlo by Vás zaujímať

Výskum

Koniec infarktov? Umelá inteligencia vie predpovedať zlyhanie srdca

20.01.2017 00:35

Podľa vedcov z Medical Research Council vo Veľkej Británii môže umelá inteligencia predpovedať, kedy pacient so srdcovou poruchou umrie. Ich softvér sa naučil analyzovať krvné testy a skeny bijúceho s ...

Výskum

Vedci objavili 3D grafén. Je porézny, 10-krát pevnejší ako oceľ, pričom má iba 5 % jej hustoty

12.01.2017 00:40

Vedci z MIT vytvorili nový materiál, ktorý je pevnejší ako grafén. Uplatniť by sa mohol v oblasti architektúry, stavebníctva, ale dal by sa použiť aj na filtrovanie. Doteraz sme ako najpevnejší mater ...

Výskum

Pamäť ako procesor. Vedci našli spôsob, ako pamäte ReRAM použiť na výpočty

11.01.2017 00:30

Tím vedcov z univerzít v Singapure a Nemecku vymyslel spôsob, ako premeniť najnovšie modely pamäťových čipov RAM na jednotky spracúvajúce dáta, čím by sa dala eliminovať potreba CPU. Vo svojom výskum ...

Žiadne komentáre

Vyhľadávanie

ShowIT

Najnovšie videá